MT Zoilo - isporuka i početak komercijalne ekspolatacije

Primopredaja MT Zoila, druge od dvije ugovorene novogradnje, održana je 27. srpnja 2015. u brodogradilištu Hyndai Mipo Dockyard, Južna Koreja, nakon čega će početi komercijalna eksploatacija broda sukladno trogodišnjem brodarskom ugovoru na vrijeme zaključenim s jednim od istaknutih svjetskih naručitelja i dnevnom vozarinom od cca 17.750 USD.

Uvjeti postignuti za komercijalnu eksploataciju broda nadmašuju naše pretpostavke prezentirane u analizama rađenima za IPO Društva do veljače ove godine, dok je sadašnja vrijednost broda procijenjena na više od 36,5 milijuna dolara, koliko je bila vrijednost transakcije. M/T Zolio moderni  je eko dizajn produkt tanker nosivosti 50.000 dwt, dizajniran da optimizira performanse i time poveća učinkovitost cjelokupnog poslovanja društva.

Njegovim preuzimanjem operativna flota povećana je na četiri broda ukupne nosivosti 200.000 dwt. Ovom isporukom Tankerska Next Generation d.d. nastavlja provoditi strategiju koja će omogućiti povećanje novčanog tijeka raspoloživog za moguću isplatu dividendi i maksimalno povećanje vrijednosti dioničarima, pritom smanjujući poslovni rizik zaključivanjem dugoročnih i srednjoročnih brodarskih ugovora na vrijeme.

“Osiguranje srednjoročne zaposlenosti i sada preuzimanje M/T Zoila u svega pet mjeseci nakon inicijalne javne ponude dionica potvrđuje usmjerenost Tankerske Next Generation d.d. na ostvarenje zacrtanih strateških ciljeva i stvaranje dodatne vrijednosti. Ponosni smo činjenicom da smo u samo tri mjeseca preuzeli i zaposlili dvije novogradnje. Vjerujem da je to izuzetan uspjeh – Tankerska Next Generation d.d. počinje ostvarivati prihode s novim brodovima ranije nego što je predviđeno poslovnim planom. Visoka kvaliteta novogradnji je prepoznata te je njihova nabavna vrijednost niža od najavljivane. Držim da je sve ovo dobar vjetar u leđa poslovnim izgledima našeg mladog društva.“, zaključio je John Karavanić, predsjednik Uprave Tankerska Next Generation.

Natrag