MT Vukovar - isporuka i početak komercijalne eksploatacije broda

Primopredaja M/T Vukovar, prva od dvije ugovorene novogradnje, održati će se 29. travnja 2015. u brodogradilištu Hyndai Mipo Dockyard, South Korea, nakon čega počinje komercijalna eksploatacija broda sukladno trogodišnjem brodarskom ugovoru na vrijeme zaključenom s jednim od istaknutih svjetskih naručitelja, s dnevnom vozarinom od oko 17,250 USD neto.

Ovaj ugovor nadmašuje naše pretpostavke predočene u analizama rađenima za IPO Društva do veljače ove godine. Štoviše, sadašnja vrijednost broda procijenjena je na više od 36.5 mil. US$, koliko je iznosila njegova kupovna cijena.

S M/T Vukovar Tankerska Next Generation d.d. nastavlja provoditi strategiju koja će omogućiti povećanje novčanog tijeka, mogućnost isplate dividendi i maksimalno povećanje vrijednosti dioničarima, pritom smanjujući poslovni rizik zaključivanjem dugoročnih i srednjoročnih brodarskih ugovora na vrijeme.

„Ponosimo se činjenicom da je Društvo unutar tri mjeseca od IPO-a uspjelo nabaviti dvije novogradnje, dogovoriti financiranje i isporuku prvog broda i zaključiti brodarski ugovor na vrijeme koji nadilazi trenutne tržišne uvjete. Vjerujem da je to izuzetan uspjeh – Tankerska Next Generation d.d. počinje ostvarivati prihode s novim brodovima ranije nego što je predviđeno poslovnim planom. Visoka kvaliteta novogradnji je prepoznata te je njihova nabavna vrijednost niža od najavljivane. Držim da je sve ovo dobar vjetar u leđa poslovnim izgledima našeg mladog Društva“, izjavio je John Karavanić, direktor Tankerska Next Generation d.d.

Natrag