Potpisan ugovor o dugoročnom kreditu u iznosu od USD 35,3 milijuna

Tankerska Next Generation brodarsko dioničko društvo (dalje u tekstu: Društvo) potpisala je dugoročni ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od USD 35,3 milijuna. Kredit je sklopljen s dosadašnjim kreditorom ABN AMRO Bank N.V. na rok od 5 godina.

Društvo će predmetna sredstva najvećim dijelom iskoristiti za prijevremeno zatvaranje postojećeg kredita istog kreditora koji dospijeva u siječnju 2022. godine, a kojim su dijelom financirani M/T Velebit, M/T Vinjerac, te akvizicija novogradnje M/T Pag tijekom 2015. godine. Preostala sredstva Društvo će uložiti u navedene brodove kako bi održali visoku razinu konkurentnosti.

Potpisivanjem ovog financijskog aranžmana Društvo još jednom potvrđuje svoju poziciju na međunarodnom bankarskom tržištu te nastavlja suradnju sa eminentnim kreditorom koji prepoznaje Društvo kao pouzdanog i dugoročnog partnera. Sukladno svojoj strategiji očuvanja financijske stabilnosti i likvidnosti, Društvo je ovim refinanciranjem u potpunosti provelo plan refinanciranja kreditnih obveza koje dospijevaju u 2021. i 2022. godini.

Zaključenjem ovog financijskog aranžmana, uz prethodno ostvareni krajem 2020. godine, Društvo je osiguralo refinanciranje za cijelu flotu po konkurentnim uvjetima za predstojeće petogodišnje razdoblje.

Natrag