Osiguran izvor kreditiranja za tri tankera iz flote Tankerske Next Generation

Tankerska Next Generation d.d. i ugledna nizozemska banka ABN AMRO Bank NV sklopile su ugovor o zajmu kojim će se osigurati potrebna sredstva za financiranje triju tankera iz TNG flote.  

Od transakcije ukupne vrijednosti 52,65 milijuna USD, dio će se iskoristiti kako bi se financirao ostatak sredstava za novogradnju MT Pag za koju je prvi dio prikupljen u sekundarnoj ponudi dionica, dok će se ostatak ugovorenog zajma iskoristiti za zamjenu postojećeg izvora financiranja za MT Velebit i MT Vinjerac. Partnerstvo s ABN Amro Bank NV omogućit će Tankerskoj Next Generation da nastavi strategiju umjerene zaduženosti i efikasnog poslovanja te će u konačnici doprinijeti cilju stvaranja dodatne vrijednosti za dioničare.

Zajam ima dospijeće od šest godina i sklopljen je uz konkurentne tržišne uvjete za financiranje brodova. Bit će otplaćen u 24 uzastopne kvartalne rate koje se temelje na 14,5 godišnjem otplatnom profilu i balonskoj otplati preostalog iznosa ratom kojom bi se nepodmireni iznos sveo na nulu, a dospijeva sa zadnjom ratom.

„Sklapanje ovog ugovora o zajmu s istaknutom financijskom institucijom poput ABN AMRO imat će  utjecajnu ulogu pri ostvarivanju strateških planova i ciljeva TNG-a. U banci su prepoznali naš projekt i trud koji ulaže menadžment, te smo ostvarili konkurentne tržišne uvjete kreditiranja i pritom dobili snažnog partnera koji će nam pružiti potrebnu potporu na putu ostvarenja svojih strateških ciljeva“, zaključio je John Karavanić, predsjednik Uprave, Tankerska Next Generation d.d.

photo: abnamro.com

Natrag