MT Pag isporučen i predan novom unajmitelju

Primopredaja MT Pag održana je 4. prosinca 2015. u južnokorejskom brodogradilištu SPP Shipbuilding. MT Pag je moderni eko dizajn product tanker nosivosti  49.990 dwt-a, te četvrti i posljednji u nizu novogradnji preuzetih iz koreanskih brodogradilišta u 2015. godini. Ovom se isporukom ukupna nosivost flote Tankerske Next Generation  povećala  na 300.000 dwt, dok se prosječna starost flote spustila znatno ispod dvije godine.

Flota Tankerske Next Generation nakon ove isporuke ima šest operativnih tankera, budući  MT Pag nakon isporuke kreće u komercijalnu eksploataciju pod unajmiteljem koji će koristiti brod sljedećih 12 mjeseci s ugovorenom vozarinom od oko USD 19.300 po danu. Nastavno, unajmitelj ima pravo produžiti ugovor za još najviše šest mjeseci za oko USD 19.500 po danu, što mora najaviti najkasnije 60 dana uoči isteka ugovora. Zaposlenje za MT Pag dogovoreno je u studenom, a postignuti uvjeti prelaze razine vozarina dogovorenih ranije u 2015. te će dodatno osnažiti financijsku poziciju društva tijekom 2016. godine.

„Naša četvrta i posljednja adicija floti TNG-a u 2015. godini je moderni eko dizajn produkt tanker MT Pag. Njegove karakteristike će dodatno pridonijeti optimizaciji performansi naše flote, kao i ostvarenjima kompanije u cjelini. S ovim preuzimanjem ostvarili smo ciljeve postavljene prije javne ponude dionica u veljači, što nas čini ponosnima, ali nam u istom trenutku daje veliku odgovornost da upravljamo flotom na optimalan način, kako bi omogućili stvaranje dodane vrijednosti za dioničare.“, istaknuo je John Karavanić, predsjednik Uprave Tankerske Next Generation d.d.

Natrag