Najčešća pitanja

Koja je oznaka dionice Tankerske Next Generation d.d. i na kojoj burzi kotira?

Dionica Tankerske Next Generation d.d. uvrštena je na Službeno tržište Zagrebačke burze, a oznaka dionice je TPNG.

Gdje se mogu pronaći o cijeni i povijesnim cijenama dionice Tankerska Next Generation?

Podatke o cijeni dionice TPNG moguće je pronaći na internetskim stranicama Tankerske Next Generation u kategoriji Investitori (Cijena dionice), te na službenim stranicama Zagrebačke burze (www.zse.hr).

Koji je ukupan broj dionica Tankerske Next Generation?

Ukupan broj dionica Tankerske Next Generation iznosi 8.733.345 redovnih dionica uvrštenih na Službeno tržište Zagrebačke burze sa oznakom TPNG.

Gdje se mogu preuzeti financijska izvješća Tankerske Next Generation?

Sva javno objavljena financijska izvješća dostupna su na internetskim stranicama Tankerske Next Generation u kategorji „Investitori“ (Financijska izvješća i prezentacije) te na web stranici Zagrebačke burze (www.zse.hr).

Tko obavlja reviziju financijskih izvještaja Tankerske Next Generation?

Reviziju financijskih izvještaja Tankerske Next Generation obavlja Delloite d.o.o.

Gdje mogu dobiti informaciju o 10 najvećih dioničara Tankerske Next Generation?

Informaciju o 10 najvećih dioničara Tankerske Next Generation možete pronaći na web stranicama Središnjeg Klirinškog Depozitarnog Društva (www.skdd.hr) i na web stranicama Tankerske Next Generation u kategoriji “Kompanija” (Skupština dioničara) i "Investitori" (Ključni financijski pokazatelji).

Kada će biti sljedeća objava financijskih izvještaja Tankerske Next Generation ?

Sve redovne objave financijskih izvještaja najavljene su na internetskim stranicama Tankerske Next Generation u kategoriji „Investitori“. Svaki naknadni događaj najavljuje na našim internetskim stranicama i na stranicama Zagrebačke burze.

Kako trgovati na Burzi?

Mogu li sam kupiti dionice na Burzi?

Vrijednosne papire možete kupiti ili prodati na Zagrebačkoj burzi jedino posredstvom brokera. Broker je zaposlen u investicijskom društvu*, koje mora biti član Burze.
Popis investicijskih društava članova Burze pronađite ovdje.
(* Naziv 'brokersko društvo' više nije u uporabi, već se upotrebljava termin 'investicijsko društvo'.)

Što je investicijsko društvo?

Investicijsko društvo je društvo s ograničenom odgovornošću ili dioničko društvo sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, čija redovna djelatnost su poslovi s vrijednosnim papirima za koju je prethodno dobilo odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).

Što broker radi za vas?

Broker izvršava vaš nalog, odnosno za vaš račun kupuje ili prodaje vrijednosne papire. Investicijsko društvo dužno je pošteno, pravedno i profesionalno postupati u najboljem interesu klijenta te pružiti klijentu sve potrebne informacije. Više informacija pronađite na stranicama Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.